מאסטר MSY

ובחרת בחיים - אימון אישי, ייעוץ זוגי, הדרכה משפחתית והרצאות, מפת דרכים להצלחה ולזוגיות מאושרת, אימון לרווקים ולחתונה

להגיע בנסיעה מהמקום בו אנו נמצאים ליעד שאת המסלול אליו אנחנו לא מכירים, אפשר בדרך של ניסוי וטעייה, ואפשר פשוט לקחת מפת דרכים… באיזו אפשרות הייתם בוחרים?


אחד משני שכנים הגרים זה מול זה רכש מכונת כביסה חדשה. מחוסר שימת לב, יחד עם הקרטונים בהם אוכסנה מכונת הכביסה, הוא זרק לפח האשפה גם את חוברת הוראות ההפעלה.

מרגע זה התחיל לחקור כיצד עובדת המכונה, ולאט לאט מתוך ניסוי וטעייה למד להפעיל אותה, ולהתאים את התוכניות השונות לסוגי הבגדים שביקש לכבס.

חצי שנה לאחר מכן, ראה כי שכנו הגר מולו רכש בדיוק את אותה מכונה. שמֵח וטוב לב, ומתוך רצון כן ואמיתי לסייע לשכנו הקרוב, פנה אליו ואמר לו כי בשמחה ילמֵד אותו כיצד להפעיל את המכונה בצורה נאותה ונכונה, כיון שהוא כבר למוד ניסיון, ובאמתחתו מחקר של חצי שנה תמימה.

שכנו, בחיוך מנומס, ויתר על העזרה והשיב כי אין לו צורך בה, מהסיבה שיחד עם המכונה הוא קיבל חוברת עם הוראות הפעלה מהיצרן…

אנו שומעים מפעם לפעם על לידת שיטות וגישות חדשות או ישנות בתורת הנפש, חלקן נובעות מניסיון אישי של 'ממציא השיטה', וחלקן 'מבוססות' מחקר, ואנו נוטים לאמץ אותן מהרציונל שאם זה פעל על מי שהמציא את השיטה (או מאות תלמידיו) או על זה שחקר אותה (ומאות נחקריו), מדוע שזה לא יפעל גם עלינו.

אך אין זה יותר מאשר אותו אדם שלמד להפעיל מכונה מתוך ניסוי וטעייה, ויתכן וזה התאים לבגדים שלו ולסוג הבגדים של שכנו זה לא יתאים, ויתכן שהוא לאט לאט הורס את המכונה ואת הבגדים, אך הוא לא מודע לכך, למרות (ואולי בגלל) ה'מחקר' שעשה, והוא חי באשליה שהנה הוא מצא את הדרך הנכונה והאמיתית.

כל בר דעת יעדיף את הוראות היצרן, שיודע היטב כיצד נכון להפעיל את המכונה ולהתאים אותה לכל סוגי הבגדים, באופן שישמור על תקינותה ועל איכות הבגדים לאורך שנים רבות.

אז במקום לחפש אחר שיטות שהמציא מי שעמד באתגר כלשהו וצלח אותו או מי שחקר תופעה נפשית מסויימת, שיש בהן ספק אם המסקנה אליה הגיעו טובה ונכונה (ואולי רק לחלק מהאנשים) או שמא היא עם הזמן רק הורסת… נפנה אל מי שיצר את הנפש ומכיר אותה היטב והדריך אותנו דרך חכמי הדורות שמסרו לנו את הוראות ההפעלה הנכונות והמדוייקות, דור אחר דור.

השיטוט והחיפוש אחר שיטות וגישות רבות אינו מקרי, הוא טומן בחובו את הנטייה לחפש קיצורי דרך ומילות קסם שתגרום אצלנו לשינוי נפשי בלי להתאמץ יותר מידי, וכשאנחנו לא מוצאים אותה בשיטה אחת אנחנו מנסים (או ממציאים) שיטה אחרת.

מי שמבקש שינוי אמיתי ומהותי, לא צריך עשרות שיטות וספרים, כי מרוב עצים לא יראה את היער. די לנו בספר הוראות יצרן אחד בשביל להפעיל נכון את המכונה. התמקדות בספר אחד לא זו בלבד שתמנע מאיתנו בלבול מ'ים' של מידע, אלא היא תסייע לנו להתמקצע בו ולהפנים בנפש את התובנות אותן הוא מלמד, וכך לעשות שינוי באמת.

ומכיוון שאנחנו דור שאוהב קיצורי דרכים, קיצורי מילים וראשי תיבות כדוגמת NLP, CBT, NVC ועוד… נציע לאמץ את ספר 'מסילת ישרים' ולהתחיל את הכשרתנו במסלול 'מאסטר MSY' (מסילת ישרים).

עם יד על הלב, כמה פעמים קראנו רק את ההקדמה או הפרק הראשון בלבד? כמה מאיתנו קראו את הפרק הראשון ארבע פעמים (כי כל פעם התחלנו אותו מחדש)? כמה מאיתנו קראו את שלושת הפרקים הראשונים ולאחר מכן הנחנו את הספר בצד? או הצלחנו לקרוא את הספר כולו אך בפועל יישֹמנו ממנו מעט או לא יישמנו אותו כלל?

כדי לקבל תעודת הכשרה של מאסטר MSY צריך ללמוד את ספר מסילת ישרים 101 פעמים, וכדי להיות גם בפועל מאסטר MSY (ולא רק תעודה על הקיר…) צריך לאחר מכן להמשיך ללמוד אותו וליישם את התובנות שבו במשך כל החיים!

אם אנחנו מקדישים שעה למרדף יומי כזה או אחר, טוב נעשה את נחלק את השעה לשתיים ונקדיש חצי שעה ללימוד מסילת ישרים (אם נלמד חצי שעה זו נוסף על שעת הלימוד היומי ולא במקומה, הרי זה משובח), לא 'לקרוא' בספר וגם לא 'להתפלל' מסילת ישרים, אלא ללמוד אותו. לדקדק בכל מילה שבו, להתבונן כיצד ניתן ליישם את התובנות שלו במעגל החיים שלנו, להיות מודעים להן ולשים לב אליהן בכל צעד שאנחנו עושים, גם לאחר שסגרנו את הספר.

להפוך מ'יודע' מסילת ישרים ל'מודע' למסילת ישרים בכל מחשבה, דיבור ומעשה שאני עושה, וכך לאט לאט להפוך את ה'טבע' הלא טבעי שרכשתי לעצמי עם השנים ואת ההרגל והאוטומט בו אני חי, לבחירה מודעת על פי ההדרכות שבמסילת הישרים.

נשמע לנו משימה בלתי אפשרית? אז הנה ההפתעה, 'לא בשמים היא'.

במסילת ישרים ישנם כ"ו פרקים מלבד פרק ההקדמה. בחודש יש לפחות כ"ט ימים, אם נקדיש כחצי שעה ללמידת פרק אחד ביום, כאשר את פרק י"א ופרק י"ט שהם ארוכים נחלק לשניים (את פרק יא כך, נלמד ביום אחד את החלק העוסק במעשים וביום אחד את החלק העוסק במידות, ואת פרק י"ט נלמד ביום אחד את החלק העוסק ביראה ולמחרת את החלק העוסק בענין האהבה), נוכל לסיים את לימוד כל ספר מסילת ישרים מידי חודש בחודשו (אפשר כמובן לבחור בכל דרך אחרת שמתאימה לנו, כדוגמת חלוקת עמודי הספר לעשרים ותשעה ימים ובכל יום ללמוד מספר עמודים שווה וכדומה).

באופן זה, בכל שמונה (וקצת) שנים, נסיים את לימוד ה'מסילת ישרים' מאה ואחת פעמים!

כשתגיעו למעמד זה (לאחר שלמדתם וגם יישמתם – שזה הכי חשוב!) תכינו לעצמכם תעודה יפה המעידה על הכשרתכם כמאסטר MSY, תמסגרו אותה ותתלו אותה במקום מכובד בחדר הלימוד או העבודה שלכם. מבטיח לכם שזו התעודה הכי חשובה וראויה להערכה שתקבלו אי פעם בחייכם!

יישר כח, יש לנו תעודת מאסטר MSY. עכשיו מתחילים 'החיים האמיתיים', כדי להיות גם מאסטרים בפועל, נמשיך ללמוד בהתמדה יום אחר יום (ו'לסיים' מידי חודש בחודשו) ולקיים בהדרגה תובנה אחר תובנה, ולהפוך אותן ל'טבע' החדש שלנו.

יש מי שחושב וטוען שספר מסילת ישרים לא ממש מתאים לדור שלנו ולמעגלי החיים במציאות החדשה בה אנו חיים (ובכלל הוא לא מדבר בשפה שלנו). האמת שהצדק איתו. כי מי שקורא מסילת ישרים או מתפלל בו, לא רואה את הרלוונטיות שלו לחיינו. אך מי שלומד אותו, לא זו בלבד שימצא בו הדרכות מדוייקות ותובנות עוצמתיות, אלא זו הדרך היחידה (גם אם לא הקלה) המכוונת ל'הוראות היצרן' ומאפשרת לעשות שינוי אמיתי ומהותי בעולם הנפש, המידות ועבודת ה' שלנו. דרך שתחסוך לנו הרבה עוגמת נפש בשיטות חדשות, עם או בלי ביסוס מחקרי של ניסוי ובעיקר של טעייה.

האם דווקא ספר מסילת ישרים? התשובה היא לא. ישנם ספרים רבים העוסקים בעבודת המידות ועבודת ה' במקורות שלנו (וממש אין צורך ולרוב גם לא כדאי לרעות בשדות זרים), ואין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ ורואה ברכה בלימוד הבא מתוך עמל (ולא מניסיון נואש למצוא קיצור דרך או מילות קסם).

מצאתם את הספר שמתאם לכם, לִמדו אותו בעיון, התבוננו היטב כיצד ליישם את התובנות שלו בכל צעד בחייכם, ולאחר שסיימתם מחזור לימוד של מאה ואחת פעמים, תכינו לכם תעודת 'מאסטר' יחד עם שלוש אותיות באנגלית שתמציאו לכם (כדי שזה יראה וישמע רציני ומקצועי), ותתלו אותה בגאון כאות הערכה על הדרך, העמל והשינוי האמיתי שעשיתם, ושתמשיכו לעשות בכל יום מחדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *